Mestari vieraaksi sunnuntaina

Hiihtolomaviikko huipentuu kauden ensimmäiseen A-junnujen Pirkanmaan derbyyn, kun sarjassa kolmantena majaileva NoPS saa Menkalan areenalle vieraaksen hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Ilveksen. Vieraat lähtevät sunnuntai-iltapäivän kamppailuun sarjataulukon sijalta kuusi. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja keltamusta oli niskan päällä voitettuaan karsinnan molemmat kohtaamiset. Varsinaisessa SM-sarjassa Ilves kuitenkin haki pisteet Nokian Keskuskentältä yli 300 katsojan edessä maalein 0-1. Odottaa sopii, että myös sunnuntaina Menkalan reunamat täyttyvät, kun matsi pyörähtää käyntiin klo 13.00.

Hallitsevan mestarin kausi ei ole lähtenyt käyntiin aivan yhtä loistokkaasti, kuin edellinen päättyi. Avauksessa se toki selkeän voiton Kirkkonummelta, mutta kotipelit ovat olleet nihkeitä, sillä ensin tupsukorvat joutuivat tyytymään tasapeliin HJS:n kanssa ja viime viikonloppuna VPS haki pisteet Pirkkahallista lukemin 1-3. Tuossa pelissä Ilveksen riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa myös Kakkosen Ilves/2-pelaajia, joten mielenkiintoista onkin nähdä, että millaisen ryhmän vierasjoukkue kauden ensimmäiseen paikalliseen juoksuttaa. Valinnanvaraajan tamperelaisten organisaatiosta löytyy yllin kyllin.

Helmikuu oli NoPS:lle etenkin henkisten ominaisuuksien mittari, sillä vastaan asettuivat peräjälkeen kaikki neljä sarjanousijaa. Oletusarvo oli se, että pelillisesti pitäisi riittää jokaista vastustajaa vastaan, mutta miten osataan käsitellä asema lievänä ennakkosuosikkina? Jälkeen päin voidaan sanoa, että joukkue selvisi tulosten valossa kiirastulestaan erinomaisesti, sillä maaliskuuhun jatketaan kymmenen pistettä plakkarissa ja sarjan jaettu kärkipaikka hallussa. Pelillisesti jäi kuitenkin vielä paljon petrattavaa ja kun seuraavalla viidellä kierroksella vastaan tulee pelkkiä viime kauden SM-sarjajoukkueita on selvää, että nyt pitää myös pelin parantua. Joukkue on viime vuosien aikana useimmiten kasvanut tehtävän mukaan ja usko on vahva, että niin käy myös tällä kaudella. Hyvä onnistuminen sunnuntaina antaisi varmasti kosolti uskoa karsinnan jatkoa ajatelleen. Paikallisasetelma varmasti sytyttää molempia joukkueita, joten olettaa sopii, että yleisö saa jälleen nähtäväkseen mielenkiintoisen Pirkanmaan Derbyn.