Sarjakärkeä haastamaan sunnuntaina

A-poikien SM-karsintaa on kolme kierrosta + yksi rästipeli jäljellä ja pelattavaa riittää vielä paljon. A-lohkossa pelataan sunnuntaina täysi kierros ja kärkikamppailu nähdään Porin Urheilukeskuksessa, jossa kohtaavat sarjaykkönen Pori Akatemia sekä kolmantena majaileva NoPS. Porilaiset ovat toistaiseksi olleet keltamustalle ylipääsemätön este, sillä A-junioriaikana joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa ja yhtä monta kertaa kentältä on poistunut voittajana porilaissikermä. Näissä otteluissa NoPS on onnistunut saamaan aikaiseksi yhden kokonaisen maalin. Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen ja tuolloin Pori Akatemia haki täyden potin Menkalasta lukemin 0-2.

Porilaiset ovat varmistaneet paikkansa syksyn SM-sarjaan aikoja sitten, joten ainoa panos jäljellä olevissa otteluissa on lohkovoitto, josta he kilvoittelvat VPS:n kanssa. Tällä hetkellä etua on Pori Akatemian hyväksi kolme pistettä. Sarjapaikan varmistuminen on ehkä jonkin verran näkynyt porilaisten otteissa viime aikoina, sillä viisi viimeistä ottelua ovat tuottaneet vain kaksi voittoa. Energiaa on suuntautunut myös miesten Kolmoseen, jota porilaiset pelaavat suurin piirtein samalla ryhmällä MuSa:n väreissä ja sielläkin startti on ollut vahva. 

NoPS:n kausi on toistaiseksi mennyt viiden ottelun sykleissä: ensi viisi matsia ilman tappiota, sitten viisi ilman voittoa ja nyt viisi viimeisintä jälleen ilman tappiota. Viime viikko oli iso, sillä kahdesta pelistä kairatut voitot veivät jo toisen jalan SM-sarjan oven väliin, mutta vielä ei auta nuolaista. Parhaassa tapauksessa jo saavutetut 25 pistettä saattavat riittää syksyn huipennukseen, mutta todennäköisesti pinnoja tarvitaan vielä pari kolme lisää, jotta paikka viiden sakissa olisi saletissa. Myös NoPS:n edustus on kivunnut oman lohkonsa kärkeen Kolmosessa ja monet A-ikäiset ovat olleet isossa roolissa myös niissä karkeloissa. Edarin perjantain voitto kävi siinä mielessä kalliiksi, että ainakin pari pelaajaa putosi sunnuntain rosterista sen myötä. Laadukas ja taistelutahtoinen joukkue saadaan kuitenkin pyhänäkin jalkeille ja usko on vahva, että viime viikkojen nousukiito saa jatkoa Porin iltapäivässä.