Sarjakärki vieraaksi sunnuntaina

Keltamustalla on sunnuntaina edessään kauden toistaiseksi kovin tasonmittaus, kun Menkalan areenalle saadaan vieraita länsirannikolta, nimittäin sarjan kärjessä porskuttava Pori Akatemia. Kyseessä on kierroksen kärkikamppailu, sillä isäntä NoPS löytyy sarjataulukon sijalta kolme ja on kerännyt kuudesta kamppailusta kolme pistettä vähemmän kuin isäntänsä. Historia ei nokialaisille paljon lupaile, sillä kahden edellisen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet neljästi ja joka kerta kentältä on poistunut voittajana porilaisjoukkue. Toistaako historia itseään vai onnistuuko NoPS lyömään tällä kertaa kapuloita rattaisiin? Se selviää sunnuntaina Menkalassa alkaen klo 13.00.

Pori Akatemian kuuden pelin saldo näyttää viittä voittoa ja yhtä tasapeliä. Yllättävin fakta on se, että ainoa pistemenetys on tullut sarjajumbo FC Kirkkonummen vieraana. Toistaiseksi kovimman näyttönsä porilaiset löivät tiskiin toissa viikonloppuna, kun kärkikahinoissa oleva VPS poistui Porista 5-0-tappio niskassaan. Pori Akatemia on takonut maaleja lähes neljän osuman keskiarvolla Ejiro Eliah Simeonin ja Samuil Georgievin osuttua vastustajan verkkoon peräti viisi kertaa. Viime kaudella porilaiset rakensivat pelinsä pitkälti nigerialais-vahvistustensa varaan ja sama on ainakin tilastojen pohjalta jatkunut myös tällä kaudella. Kyseessä on kovia pelaajia tähän sarjaan etenkin nyt, kun kaksi heistä pelaa vieläpä yli-ikäisyys-statuksella. Kaiken mennessä nappiin Pori Akatemialla on tällä kaudella mahdollisuus taistella jopa SM-sarjan kärkisijoista.

 NoPS valmistautuu sunnuntain kamppailuun sikäli erikoisessa tilanteessa, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella matsiin lähdetään tappio alla. Sen suuremmin HJS-tappiota ei ole kuitenkaan jääty murehtimaan, sillä pelillisesti jotain olisi hyvinkin ollut myös tuosta pelistä otettavissa, mutta sillä kertaa virheitä ei saatu anteeksi. Nyt edessä on kaksi mielenkiintoista mittaria, kun Pori-pelin jälkeen vastaan asettuu ensi viikon lauantaina kärkikolmikon kolmas jäsen VPS. Näistä peleistä irti saatavat pisteet ovat jatkoa ajatellen silkkaa bonusta, joten keltamusta voi lähteä haastamaan sarjakärkeä rennosti, mutta näyttöhaluja varmasti löytyy. Kotiyleisön edessä on tällä kaudella saalistettu pelkkiä voittoja ja tuota putkea lähdetään jatkamaan myös pyhänä.