Kasvojen pesun paikka

A-junnujen SM-karsinnassa lyödään parin viikon paussin jälkeen jälleen täysi hööki päälle tulevana viikonloppuna, sillä ohjelmassa on suurimmalla osalla joukkueella kauden yhdeksäs kamppailu eli ensimmäinen sarjakierros tulee täyteen. NoPS:n osalta puolimatkan krouvi saavutetaan kotikentällä, kun sunnuntaina Menkalan hornankattilaan saapuu vieraaksi sarjassa kahdeksantena oleva GrIFK Kauniaisista. Viime kaudella joukkueet iskivät yhteen kolmesti ja trendi oli nokialaisittain nouseva: tappio-tasapeli-voitto. Kumpi vie kauden 2024 ensimmäisen koitoksen vai päädytäänkö kenties pistejakoon? Se ratkeaa sunnuntaina klo 13.30 alkaen.

"Granin" viime kausi oli todella vahva. Kauniaislaiset etenivät SM-sarjaan karsinnan lohkokakkosina ja syksyn päätteeksi joukkue löytyi sarjataulukon sijalta kuusi. Alkanut karsinta ei toistaiseksi ole ollut yhtä säkenöivä, sillä kahdeksan ottelun saldo on ollut 2-3-3. Tasaisessa sarjassa kaikki on kuitenkin edelleen auki, joten Granikin ehtii vielä parannella sijoitustaan vaikka kuinka korkealle. Huomion arvoista sunnuntain vierasjoukkueen tuloslistassa on se, että avauskierroksen selvää voittoa lukuun ottamatta kaikki kamppailut ovat ratkenneet korkeintaan yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Hulppean alun jälkeen keltamustan kurssi on kääntynyt jyrkkään laskuun. Viimeiset kolme peliä ovat tuottaneet yhtä monta tappiota ja todellinen antikliimaksi koettiin kaksi viikkoa sitten, kun Vaasasta palattiin kotiin ruma 0-8-tappio niskassa. Menneet ovat menneitä ja sunnuntaina on jälleen uusi mahdollisuus palata piste- ja mielellään myös voittokantaan. NoPS-leirissä tiedostetaan se fakta, että huhtikuun on SM-sarja-haaveiden kannalta äärimmäisen tärkeä ja tärkeää olisikin saada tälle ajanjaksolle hyvä startti sunnuntaina kotiyleisön edessä. Uskoa huomiseen lisää se, että myös viime keväänä näihin aikoihin käytiin syvällä, mutta sieltä pompattiin takaisin entistä ehompana ja kausi huipentui lopulta SM-sarjassa.