Ei tuliaisia Maskusta

13.4. MaPS-NoPS 2-1 (0-1)

NoPS aloitti kolme viikonloppua kestävän vieraskiertueensa lauantaina, kun suunnaksi otettiin Maskun Taponkedon tekonurmi. Ohjelmassa oli SM-karsinnan toisen sarjakierroksen avaava kamppailu, jossa isännän virkaa toimitti MaPS. Kotijoukkue oli ennen iltapäivän mittelöä sarjataulukossa viimeistä edellisenä, kun taas keltamusta säntäsi sarjan toiselle puolikkaalla sijalta neljä. Helmikuun alun sarja-avauksessa NoPS oli kaatanut maskulaiset kotikentällään lukemin 2-1.

Taponkedon parhaat päivänsä nähneellä tekonurmella oli odotettavissa todellista taistelufutista, sillä peliväline eli kovalla kentällä todella paljon. Ensimmäisen vartin verran näytti siltä, että vierasjoukkue hallitsee kentän kommervenkit paremmin, sillä peliä käytiin pääasiassa kohti kotijoukkueen kenttäpäätyä. Onnistuminen maalin muodossakin tuli jo neljännellä peliminuutilla, kun Jonne Rosenbergin lähettämä kulmapotku pompahteli Juhani Järviselle ja "Juhis" laukoi sydämensä kyllyydestä vieraat johtoon. Tämän jälkeen hyökkäykset vyöryivät kohti MaPS-maalia, mutta vartin kohdalla matsi sai nokialaisittain harmillisen käänteen. Sinällään vaaraton tilanne onnistuttiin sähläämään vaaralliseksi ja kun pallo jäi lopulta purkamatta väljemmille vesille pääsi Leevi Moberg lopulta tasaamaan puntit pienehköstä kulmasta. Tästä valkovihreä kotijoukkue sai uutta uskoa tekemiseensä ja peli tasoittui huomattavasti. Viime peleissä NoPS ei ole juuri tekopaikoilla juhlinut, mutta tänään niitä onnistuttiin luomaan aivan riittävä määrä. Avausjakson parhaat tontit lisäosumiin avautuivat Samuel Kälville ja Rasmus Seljavaaralle, mutta molemmilla kerroilla kotipuolustus ehätti viime tinkaan väliin. Myös Eemeli Päiviön vartioiman NoPS-maalin lähistöllä nähtiin muutama tiukka hetki, mutta lisäosumia ei avausjaksolla enää nähty, joten tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Toinen puoliaika ei olisi sitten juuri synkemmin voinut alkaa. Keskialoituksesta kului nimittäin yhdeksän sekuntia, kunnes pelin voittomaali oli syntynyt. Kolme keltapaitaa koski palloon, jonka jälkeen peliväline oli Topi Rintalalla, joka sai sijoittaa kuudentoista takaa pallon tyhjyyttään ammottaneeseen maaliin. Tällainen takaisku luonnollisesti lamautti tekemistä hetkeksi, mutta nopeasti rivit saatiin koottua takaisin pistetaistoon. Pallo viihtyikin ehkä hieman enemmän vieraiden hallussa, mutta useimmiten yritykset tyrehtyivät jo kaukana kotijoukkueen maalista harhasyöttöjen tai menetysten seurauksena. Toisaalta MaPS myös suojeli johtoaan antaumuksellisesti, eikä laskenut vieraitaan ilmaiseksi tekopaikoille. Jokunen kuitenkin saatiin luotua, mutta tasoitus jäi jonkinlaisesta loppukiristä huolimatta haaveeksi. Paras paikka avautui Kälville, jolle Niilo Jalkanen petasi lähes avopaikan, mutta ensimmäinen kosketus karkasi sen verran, että varsinaista viimeistely-yritystä ei koskaan nähty. Lopulta MaPS kuittasi kauden toisen voittonsa ja maksoi samalla potut pottuina ensimmäisestä kohtaamisesta voittamalla maalein 2-1.

Silloin kun on vaikeaa, ei ole helppoa. Tänään olisi täysi pistepottikin ollut täysin otettavissa, mutta lopulta pisteen puolikastakaan ei kotimatkalle saatu mukaan. Kahdesta edellisestä pelistä poiketen nyt päästiin sentään yrittämään maalintekoa useampaankin otteeseen, mutta päättäväisyys ei riittänyt lisäosumien tekemiseen. Ja toisaalta maali omiin oli tänään todellisessa alennusmyynnissä, sillä molemmat tarjoiltiin kotijoukkueelle avaimet käteen-periaatteella. Maskulaisilta ei kuitenkaan mitään pois, sillä he halusivat voittoa tänään vierasjoukkuetta enemmän ja ansaitsivat täydet pisteet sen vuoksi muitta mukinoitta.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ensi lauantaina suunta muuttuu. Ainakin bussin osalta. Silloin nimittäin lähdetään pikatietä etelään ja tarkemmin Espooseen, jossa kohdataan paikallinen Tikka.