Melkoinen loppu Espoon illassa

15.5. Tikka-NoPS 2-3 (0-1)

NoPS:n A-junnuilla oli keskiviikkona ohjelmassa hämärähommia, kun suunnaksi otettiin illansuussa Espoonlahden tekonurmi. Siellä nimittäin pelattiin SM-karsinnan pariinkin otteeseen siirtynyt rästiottelu, jota isännöi sarjanelonen Espoon Tikka. Taisteluparin ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen oli vienyt nimiinsä NoPS, joka oli ennen myöhäisillan ottelua sarjataulukossa pykälän ja pisteen isäntiään jäljessä. Ottelun alkamisaika oli melko eksoottinen, sillä pilli vihelsi pelin alkaneeksi vasta klo 21.00.

Kotijoukkue tuli hämärtyvään iltaan hieman terävämmin, mutta melko pian NoPS otti hallinnan itselleen. Jonne Rosenberg  pääsi yrittämään pariinkiin otteeseen, mutta ylärimaa lähemmäksi ei vielä päästy. Kotivahti puolestaan haki hyvin Samuel Kälvin laukauksen kulmaksi. 19.minuutilla kuitenkin natsasi: Juhani Järvinen pääsi irtopalloon keskialueella, eteni väkevästi boxiin ja tarjoili sitten takaviistoon Niilo Jalkaselle, joka laukoi vieraat ansaittuun johtoon. Tähän keltamustien ilonhetket avausjaksolla jäivätkin, sillä maalin jälkeen ote lässähti ja jakson loppu oli puolin jos toisinkin sekavaa pelaamista. Kotijoukkue väläytteli vaarallisuuttaan muutaman kerran, mutta vieraiden maalilla Saku Lehtonen ei ollut yllätettävissä. Tauolle lähdettiinkin vieraiden maalin johtoasemassa.

Toisenkin jakson alku oli kotijoukkueen ja se veikin peliä ainakin näennäisesti pidemmänkin tovin. NoPS iski kuitenkin kuin varkain erikoistilanteesta, kun peliä oli käyty 58.minuuttia. Jalkasen antama kulmapotku tuli kovana kierteisenä takatolpalle ja Max Siljander ohjasi vieraat jo kahden maalin johtoon. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä jo seuraavalla minuutilla palloa kaivettiin omasta maalista. Aaro Tiilikainen käytti vieraiden alakerran harhailun röyhkeästi hyväkseen ja puski kuudentoista rajoilta pallon tyhjänä ammottaneeseen veräjään. Vain kuusi minuuttia myöhemmin oltiinkin sitten jo lähtöruudussa. Kentän yksi parhaista, ellei jopa paras pelaaja Tiilikainen piti keltamustan puolustusta pilkkanaan ja laukoi kimmokkeen kautta pallon takanurkkaan. Tässä kohtaa näytti pahasti siltä, että nokialaisten ilta tummenee samaan tahtiin taivaan kanssa. Oman hankaluutensa loppupeliin toi myös se, että toisessa hyökkäyspään kulmassa eivät palaneet, joten melko hämärässä NoPS joutui viimeisen puolintuntisen aikana hyökkäyksiään virittelemään. Sellaisia kuitenkin saatiin pitkästä aikaa aikaiseksi, sillä kotijoukkueenkin suurin hurmos näytti täyttyneen pikamaalien myötä. Vieraat sen sijaan saivat jonkinlaisen paineen luotua, mutta kunnon tonteille ei ollut asiaa. 84.minuutilla ottelun käsikirjoitus sai vielä uuden käänteen, kun kotijoukkueen Ahmed Ismail Abdi sai toisen keltaisen korttinsa ja NoPS pääsi hakemaan voittomaalia miesylivoimalla. Pitkään näytti jo siltä, että se jäisi haaveeksi, mutta draamankaari ei ollut vielä täynnä, Kello lähenteli jo yhtätoista, kun Jalkasta rikottiin kuudentoista alueen takana ja tämä joutui jättämään kentän ajassa 90+6. Rosenberg laukoi kovan vaparin kohti maalia, kotivahti sylkäisi pallon eteensä ja Jalkasen tilalle kentälle tullut Matias Saarivirta  räjäytti paluupallosta keltamustat juhlat käyntiin. Tikka onnistui hankkimaan vielä yhden sivuvaparin, mutta tämän vieraat selvittivät ja pääsivät lopulta pimenevään loppukevään iltaan arvokkaat ja äärimmäisen maukkaat kolme pistettä mukanaan.

Melkoinen trilleri nähtiin Espoonlahden illassa. Tasapeli olisi ehkä koko 90-minuuttista ajatellen ollut varsin oikea lopputulema, mutta NoPS-leirissä viimehetken ryöstö otetaan toki mielehyvin vastaan. Kotijoukkue pelasi ajoittain hyvää futista, mutta loppuhetkien ala-arvoisella käyttäytymisellään se ei kyllä edes sympatiapisteitä ansaitse. Maalivahti Akseli Keskitalo haistatteli itselleen vielä punaisen kortin päätösvihellyksen jälkeen ja voi hyvinkin olla, että normaali kahden ottelun pelikielto ei tässä kohtaa riitä. Eikä muidenkaan kotipelureiden käytöksessä kehumista ollut. Tunnetta pitää olla pelissä, mutta rajansa kaikella. 

Voitolla NoPS nousi sarjatalukossa kolmanneksi ja petasi itselleen mukavat asetelmat ennen neljän kierroksen mittaista loppukiriä. Pisteitä tarvitaan kuitenkin jatkossakin ja seuraavan kerran sellaisia jahdataan jo tulevana sunnuntaina, kun koti-Menkalaan saapuu vieraaksi HJS.