Kahden pisteen potti tuomisina Kauniaisista.

15.6. GrIFK-NoPS 1-1 (0-0)

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna alkanut, 18 kovaa kamppailua käsittänyt A-junnujen SM-karsinta tuli päätökseensä tänä lauantaina. NoPS matkasi päätöskierroksella Kauniaisiin GrIFK:n vieraaksi otteluun, jossa huomattavasti enemmän panosta oli kotijoukkueella. ”Grani” elätteli toiveita vielä jopa suorasta SM-sarjapaikasta, joskin se oman voiton lisäksi kaipasi sopivia tuloksia päätöskierroksen muista otteluista. NoPS sen sijaan oli varmistanut oman paikkansa auringossa jo edellisellä kierroksella, joten viimeisen ottelun panoksena oli sarjan kolmas sija ja sitä kautta saavutettava yksi lähtöpiste syksyn SM-sarjaan. Tuohon vaadittiin joko piste omasta kamppailusta tai se, että Ilves ei saman aikaisesti voittaisi Pori Akatemiaa. Keväällä lauantai-iltapäivän taistelupari oli päätynyt Nokian Menkalassa tasapeliin lukemin 0-0.

Granin lähestymistavasta saattoi päätellä, että "Vepsuun" oli kova luotto ja toisaalta Tikkaan ei, sillä yksi piste ja karsintapaikka oli selvästi päällimmäisenä mielessä. Kotijoukkue vetäytyi aina pallottomana syvälle kuoreensa ja kun NoPS ei syvälle parkkeerattua bussia vastaan osannut kovin paljon tehdä, oli ensimmäinen 45-minuuttinen yleisölle varmasti melko puuduttavaa katsottavaa. Paremmat aihiot loi kuitenkin kotijoukkue, sillä se hyökkäsi muutamaan kertaan riistojen jälkeen terävästi vastaan, mutta kunnon tekopaikat loistivat kuitenkin poissaolollaan. Toisessa kenttäpäädyssä nähtiin sitäkin vähemmän, sillä pari vaarallisen oloista erikoistilannetta oli kaikki mitä keltamusta pystyi ennen taukovihellystä luomaan. 

Tauolla oli selvää, että Pori Akatemialta ei apuja ole luvassa, vaan vähintään piste on otettava kotiinviemisiksi, jotta Ilves pysyy takana. Kotijoukkue sen sijaan elätteli vielä toiveita jopa suorasta SM-sarjapaikasta, sillä sekä Maskussa että Vaasassa tilanteet olivat tasan. Grani tulikin kopista astetta agressiivsemman prässin kanssa ja peli avautui huomattavasti. Pääasiallisesti peli oli hyvin vieraiden näpeissä ja nyt kun tilaa oli vähän enemmän päästiin muutamaankin otteeseen potentiaalisille murtautumispaikoilla, mutta kerta toisensa jälkeen viimeinen syöttö jätti paljonkin toivomisen varaa. Vaasassa kotijoukkue käväisi johdossa, mutta HJS kuittasi nopeasti ja näin Grani oli pakotettu nostamaan riskitasojaan entisestään, jotta karsijan paikka tulisi mahdolliseksi. Pitkään näytti kuitenkin siltä, että kauden toinenkin keskinäinen päättyy maalittomasti, mutta 82.minuutilla kuparinen viimein rikkoutui. Hyvän NoPS-hyökkäyksen päätteeksi Santtu Vasala ajoi röyhkeästi päätyviivalle ja lähetti sieltä pallon takaviistoon ja MIro Lahtinen laukoi näyttävästi puolivolleysta vieraat ansaittuun johtoon. Tämän jälkeen iski kuitenkin perisynti, sillä maalin johdon suojaaminen on ollut keltamustalle ennenkin hankalaa. Palloa alettiin menettämään täysin turhaa, sitä keskiteltiin suoraan maalivahdin käsiin jne. Tämä avasi kotijoukkueelle sauman ja se tarttuikin vielä oljenkorteensa, kun peliä oli käyty 89.minuuttia. Keskityspalloa ei saatu purettua pois omasta boxista ja lopulta Ahura Yusefi pääsi laukomaan ruuhkaan takaa tasoituksen. Näin kauniaislaiset olivat jälleen maalin päässä karsintapaikasta ja kovasti omiaan tukenut kotiyleisö sai uuttaa virtaa kannustukseensa. Paineen Grani vielä sai aikaiseksi, mutta ei mitään huippupaikkoja, joten lopulta NoPS pääsi tuulettamaan sarjan kolmatta sijaa, kun taas GrIFK:n kausi jatkuu syksyllä Ykkösessä.

Harvemmin sitä kahta pistettä naarataan yhdestä futispelistä. Tänään kuitenkin kävi niin, sillä tasapelipisteen seuraksi mukaan tarttui yksi lähtöpiste syksyn SM-sarjaan. Lohkon kolmossija on kova saavutus keltamustalta jengiltä. Lopputalvi, kevät ja alkukesä on ollut kaikkea muuta, kuin rallattelua kohti SM-sarjaa. Jotakin kertoo sekin, että 18 matsissa on jouduttu (tai päästy) käyttämään peräti 35 pelaajaa. Se on NoPS:n resursseilla operoivalle kyläseuralle iso määrä. Monta runkopelaajaksi kaavailtua ukkoa on ollut käytännössä koko alkukauden sivussa, mutta upeasti on uusia vastuunkantajia löytynyt, kun sitä on tarvittu. Myös TamU-yhteistyö on ollut hedelmällistä molempiin suuntiin. Sinivihreään siirtyneet NoPS-junnut ovat saaneet tarpeen vaatiessa tärkeitä peliminuutteja tutussa ympäristössä ja hyöty on ollut molemminpuoleista, josta saatiin konkreettinen esimerkki tänään, kun Verneri Maunuksela laukoi TamU-uransa ensimmäisen täysosuman.

Syksyn kattaus näyttää jälleen herkulliselta. Omasta lohkosta SM-sarjaan saadaan seuraksi Ilves, MaPS, Pori Akatemia ja VPS. Toisesta lohkosta puolestaan Atlantis, HJK, Honka, PPJ ja VJS. Kaksi viimeistä paikkaa on jaossa ensi keskiviikon karsinnoissa joissa kohtaavat otteluparit HJS-JäPS ja KuPS-TPS. SM-sarjan on määrä alkaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Alkuviikosta vielä pari treeniä ja sen jälkeen suurin osa pääsee lyhyelle, mutta ansaitulle tauolle. Muutamalla pelurilla edustusjoukkueen velvoitteet lyhentävät breikkiä juhannuksen mittaiseksi, sillä 1.7. alkaa valmistautuminen syksyn koitoksiin. Oman varianssinsa syksyy tuo myös se seikka, että useampikin NoPS-peluri astuu isänmaan palvelukseen 8.7. Tämä joukkue on kuitenkin moneen kertaan tälläkin kaudella osoittanut, että haasteet on tehty ratkaistavaksi ja niin tulee tämänkin asian kanssa käymään.