Pirkanmaan derby vol.2

Lauantaina on ohjelmassa yksi SM-karsinnan odotetuimmista kohtaamisista, kun vuorossa on kauden toinen Pirkanmaan paikalliskamppailu Ilveksen ja Nokian Palloseuran välillä. Äitienpäivän aattona pelattavan matsin mielenkiintoa nostaa entisestään se, että molemmat ryhmät ovat A-lohkon tiiviissä keskikastissa ja pisteille on edelleen molemmilla kova tarve, jotta paikka viiden parhaan joukossa varmistuisi. Ilves löytyy tällä hetkellä sarjataulukon sijalta kolme, mutta viidentenä kärkkyvä NoPS on isäntiään vain pisteen perässä ja vieläpä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Niinpä nokialaisilla olisi voitolla mahdollisuus parannella asemiaan huomattavasti. Tilastoista löytyy tälle toiveelle tukea, sillä joukkueet ovat kohdanneet viime ja tämän kauden aikana neljästi ja voitot ovat keltamustan hyväksi 3-1. Se miten tämän kauden toisessa kohtaamisessa käy, nähdään Kauppi 2:lla lauantaina alkaen klo 12.00.

Hallitsevan mestarin alku tämän talven ja kevään karsinnassa oli melkoisen hankala, sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta mukaan tarttui ainoastaan yksi voitto. Sen jälkeen tahti on kuitenkin parantunut, mutta tietynlainen epätasaisuus Ilveksen otteita on leimannut koko karsinnan ajan. Suurin selittävä tekijä ailahtelulle on varmasti se, että kokoonpano on elänyt pelistä toiseen paljon ja tamperelaisten riveissä onkin nähty tämän kauden aikana peräti 51 eri pelaajaa, eikä tämä voi olla vaikuttamatta joukkueen harmoniaan. Laatua Suomen suurimman junnuseuran laarista löytyy kuitenkin siinä määrin, että laadukas ryhmä varmasti saadaan lauantainakin vastaan.

NoPS aloittaa lauantaina yhdeksän päivän rypistyksen, joka määrittää hyvin pitkälti sen, että taistellaanko Nokialla toista kautta putkeen tosissaan pääsarjapaikasta. Tuon ajanjakson aikana kohdataan nimittäin kolme päävastustajaa eli Ilves, Tikka ja HJS. 7-9 pistettä näistä kamppailuista veisi jo SM-sarjan porteille, kun taas kolme tai vähemmän tekisi loppusarjan urakasta huomattavasti haastavamman. Peli kerrallaan on kuitenkin mentävä ja viimeistään kesäkuun puolivälissä sitten tiedetään, että mihin asti osaaminen on tässä karsinnassa kantanut. Pari viime matsia ovat antaneet viitteitä siitä, että pahin suvantovaihe on ohitettu ja toiveissa onkin, että karsinnan ehjimmät 90-minuuttiset olisivat vielä edessä päin. Pieni flunssa-aalto on hieman hankaloittanut viikon harjoittelua, mutta juuri tällä hetkellä näyttää, että terveystilanne paikallismatsin alla on vähintäänkin kohtuullinen.