Sarjakärki vieraaksi kotinurmelle

Ylioppilaat ja muut valmistuneet on juhlittu ja on aika vanhimpien junnujen SM-karsintojen loppukirin. NoPS saa sunnuntaina vieraakseen edellisellä kierroksella sarjakärkeen kivunneen VPS:n. Edellisestä vaasalaisten kohtaamisesta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa sillä raitapaidat takoivat maaliskuun lopulla kotikentällään taululle tylyt 8-0-lukemat. Oman mausteensa pyhäpäivän matsiin tuo se, että kamppailu on molemmille kauden ensimmäinen luonnonurmella, sillä klo 15.00 alkava ottelu mitellään Tapio Rautavaaran kentän viheriöllä.

"Vepsu" on viihtynyt käytännössä koko kauden sarjan kärkikaksikossa ja varmistanut paikkansa SM-sarjassa jo aikoja sitten. Kahden viimeisen kierroksen panoksena onkin "vain" lohkovoitto ja täydet kolme lähtöpistettä syksyn huipennukseen. Vaasalaisten kokoonpano on elänyt paljon pitkin kevättä, mutta tuloksissa se ei ole liiemmin näkynyt. Viimeisten yhdeksän kamppailun saldon on hurja: seitsemän voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Kovavireinen sarjakärki saadaan siis sunnuntaina vieraaksi.

Hyvä on ollut myös keltamustan vire viime aikoina, sillä toukokuun viisi peliä tuottivat 11 pistettä ja paikka SM-sarjassa onkin loppukirin ansiosta hyvin lähellä. Sunnuntain ainoa tavoite onkin lisätä pistesaldoa ja sinetöidä paikka loppukarkeloissa ilman, että apuja pitäisi odotella muista päivän otteluista. Sunnuntaina ei kuitenkaan rutiinisuoritus riitä, vaan oman tekemisen taso pitää pystyä hilaamaan ainakin lähelle omaa parasta, jotta tavoitteeseen päästäisiin. Joka tapauksessa on hienoa päästä pitkästä aikaa sille todelliselle kotikentälle ja toivoa sopii, että myös yleisö löytää tiensä lehtereille nauttimaan laadukkaan junnufutiksen ohella sarjan parhaan buffetin antimista.