Taistelupiste tuomisina Kaupista

11.5. Ilves-NoPS 2-2 (2-2)

Äitienpäivän aattona oli A-junnujen SM-karsinnan ohjelmassa kauden toinen Pirkanmaan derby, kun keltamusta matkasi Tampereen Kauppiin kohdatakseen rakkaan paikallisvastustaja Ilveksen. Ennen viikonlopun kierrosta molemmat joukkueet löytyivät sarjataulukosta SM-sarjaan oikeuttavalta paikalta: Ilves kolmantena ja pisteen vähemmän kokoon saanut NoPS viidentenä. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että jokaisen ottelun merkitys korostuu sitä mukaa, kun jäljellä olevat kierrokset vähenevät. Kauden ensimmäisen kohtaamisen oli vienyt nimiinsä NoPS lukemin 3-2.

Kokomustassa tänään esiintynyt NoPS hallitsi alkuminuutteja, mutta pikku hiljaa peli alkoi viipyillä enemmän ja enemmän nokialaisten kenttäpuoliskolla. 13.minuutilla NoPS-vahti Saku Lehtonen joutui venymään tosissaan etuylänurkkaa tavoitelleen laukauksen tielle. Seuranneen kulmapotkun jälkeen kuitenkin helähti, mutta ei kuitenkaan omassa päässä. Samuel Kälvi käynnisti irtopallosta nopean vastahyökkäyksen pelaten pallon pystyyn Jari Kikaloville, joka puolestaan kavensi keskelle ja pelasi sitten poikittain Max Siljanderille. Etäisyyttä maaliin  oli arviolta 25 metriä, mutta "Make" päätti kuitenkin kokeilla ja tällä kertaa kannatti. Kotiveskari onnistui saamaan kätensä väliin alakulmaan suuntautuneeseen pomppivaan laukauksen, mutta pysäyttäminen ei onnistunut, vaan peliväline kimpoli aina verkon perukoille asti. Jatkossakin peli kulki kuitenkin kotijoukkueen hallussa ja Ilves pystyi luomaan muutamankin vaarallisen oloisen tekopaikan, mutta vieraat selvisivät näistä vielä säikähdyksellä. Parhaan paikan loivat kuitenkin mustapaidat, kun Ukko Salo pääsi yrittämään lähietäisyydeltä johdon tuplaamista, mutta ex-Ilveksen laukaus painui jonkun verran takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue tulikin sitten ansaitusti tasoihin. Pelikellossa oli puoli tuntia, kun kulmapotkussa merkkaus petti ja Aaron Nagy pääsi puskemaan tasoituksen. Jakson viimeinen vartti olikin sitten nokialaisille äärimmäisen vaikea. Keltavihreiden jokainen hyökkäys tuntui tuottavan vieraille ongelmia ja kun kaksinkamppailut hävittiin järjestään, oli edessä selviytymistaistelu. Kertaalleen pallo pamahti poikkipuusta takaisin kentälle ja pariin otteeseen kotijoukkue pääsi yrittämään avopaikasta, kunnes 39.minuutilla vääjäämätön tapahtui: löysä puolustaminen kostautui ja puhtaaseen läpiajoon pelattu Sander Korsunov ei paikasta erehtynyt, vaan siirsi kotijoukkueen anaistusti johtoon. NoPS-penkillä odoteltiin tässä vaiheessa lähinnä taukovihellystä ja toivottiin, että tauolle päästään vain maalin tappioasemassa. Maali avausjaksolla kuitenkin vielä nähtiin, mutta pelitilanteiden vastaisesti pallo löytyi Ilveksen maalista juuri ennen taukovihellystä. Kikalov toimitti pallon laitaan Salolle, jonka napakka poikittaissyöttö löysi rangaistusalueelta Kälvin, joka käännähti näppärästi irti vartijastaan ja pamautti sitten vasurillaan takanurkkaan tasoituksen. Näin ollen tauolle lukemista 2-2.

Toiselle puolikkaalle NoPS sai tuulen taakseen ja kun peli-ilme kohentui muutenkin huomattavasti, pääsivät myös nokialaiset huomattavasti paremmin peliin mukaan. Jakson ensimmäisen paikan loi kuitenkin Ilves, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus palautui tolpasta peliin. Seuraavaksi oli Kikalovin vuoro yrittää pariinkin otteeseen, mutta molemmilla kerroilla kotivahti veti pidemmän korren. 58.minuutilla kotijoukkue tuuletti jo johtomaalia, mutta riemu jäi lyhytaikaiseksi avustavan erotuomarin paitsioliputuksen vuoksi. Kokonaisuudessaan jakso eteni hienokseltaan vieraiden komennossa, mutta mitään hienouksia ei pienellä ja parhaat päivänsä nähneellä kokolattimatolla ei nähty. Nyt NoPS kuitenkin taisteli huomattavasti kovemmin kuin avausjaksolla ja sitä myötä palloa pelattiin enemmän kohti Ilves-maalia. Salo pääsi kertaalleen hakemaan johto-osumaa hyvältä tontilta, mutta paremmat paikat onnistui kuitenkin luomaan paremmat tilaisuudet koko potin viemiseen ja pariin otteeseen kotijoukkueen johtomaali näytti jo selviöltä, mutta pallo ei kuitenkaan tietään enää maaliin löytänyt, vaan pisteet menivät lopulta sopuisasti jakoon ensimmäisen 45-minuuttisen maaleilla.

Jos vuosi sitten haettiin Kaupista iso ryöstö, niin ehkäpä tämän päivän saavutusta voi kuvailla näpistyksenä. Sen verran jaloissa oltiin ensimmäisellä jaksolla, että Ilves olisi voinut mennä menojaan jo kauan ennen taukoa. Koppimaali antoi varmasti sen tarvittavan sysäyksen toisen puoliajan parannukselle ja vaikka paikat oli ryövätä tälläkin kertaa kaikki pisteet, niin yhteenkin on pakko olla tällä kertaa tyytyväinen. Päällekkäisyyksist johtuen moni pelaaja joutui kahdessa päivässä urakoimaan paljon enemmän, kuin lääkäri määrää, joten siihenkin nähden iltapäivän lopputulema on vähintäänkin hyvä.

Taistelu SM-sarjapaikasta kiihtyy kiihtymistään ja tulevan viikon kaksi kamppailua ovat keltamustalle äärimmäisen tärkeät. Näistä ensimmäinen mitellään myöhään keskiviikko-iltana Espoonlahdessa, jossa mitellään pariinkin kertaan siirtynyt rästiottelu Espoon Tikan vieraana.