Helpottavat pisteet tuomisina Kirkkonummelta

27.4. FC Kirkkonummi-NoPS 0-2 (0-2)

Tikka-pelin peruunnuttua kahteenkin otteeseen jouduttiin tositoimiin pääsemistä odottelemaan kaksi täyttä viikkoa. Lauantaina odotus kuitenkin palkittiin, kun varhan aamulla hypättiin linjuriauton kyytiin ja otettiin Kirkkonummen Masala. Siellä odotteli kotijoukkue FC Kirkkonummi, jonka kausi oli tähän asti ollut erittäin hankala: paikka sarjataulukosta löytyi pahnan pohjimmaisena ja mukaan oli tarttunut vain yksi piste. NoPS oli puolestaan taulukossa kuudentena, mutta viime aikaisten esitysten perusteella keltamustankin käyrä sojotti jyrkästi alaspäin. Talvella joukkueet kohtasivat Menkalassa ja tuolloin NoPS nappasi sarjapisteet lukemin 2-1.

Mitenkään optimaalisesta tilanteesta vierasjoukkue ei tänäänkään tärkeään kamppailuun päässyt, sillä erinäisistä syistä rosteria saatiin parsia kuntoon viime tinkaan asti ja tänään nähtiinkin monen pelaajan ensiesiintyminen näissä peleissä. Tätä ei kuitenkaan avausjaksolla huomannut, sillä ensimmäinen 45-minuuttinen oli vahvasti vieraiden. Tulostaulullekin päästiin jo kolmannella minuutilla, kun Jari Kikalovin keskitys löysi keskelle vapaaksi unohtuneen Jonne Rosenbergin pään ja tämä nikkasi keltamustat edelle. Jatkossakin nokialaiset sommittelivat paremmat hyökkäykset, eikä keltapaitojen puolustuksella ollut isompia ongelmia kotijoukkueen muutaman harppuunahyökkäyksen kanssa. NoPS onnistui viemään hallintansa tilastoihinkin vielä toistamiseen avausjakson aikana. 35.minuutilla hyvä pitkä hyökkäys kulkeutui jälleen oikealle laidalle Kikaloville. "Jarppalin" pallo löysi jälleen kohteeseen ja nyt Ukko Salo puski etunurkkaan NoPS-uransa avausosuman. Muutamasta hyvästä tontista ja lukuisista erikoistilanteista huolimatta enempiä maaleja ei nähty ja näin kotijoukkue pääsi koppiin jäähdyttelemään loppujaksosta varsin kuumina käyneitä tunteitaan vain kahden maalin tappioasemassa.

Tauolla NoPS-kopissa painotettiin, että peli on pahasti kesken, mutta ainakaan täysin ymmärretyksi ei sanoma tullut. Vaihdot ja muutokset sotkivat jonkin verran avausjakson harmoniaa ja siinä missä pallo ensijaksolla liikkui suhteessa kovaan kenttään varsin mukavasti, niin toisella puoliskolla sorruttiin lukuisiin harhoihin, joiden myötä kotijoukkue pääsi huomattavasti paremmin peliin sisään. Tunnin kohdalla FC Kirkkonummen kavennus näytti jo vääjäämättömältä, mutta maalivahti Saku Lehtonen ja toppari Verneri Maunuksel pitivät jollain ihmeellä pallon vielä kentän puolella. Jatkossa kotijoukkue ei mitään kovin vaarallista pystynyt luomaan, mutta ei siihen kyllä pystynyt keltamustakaan. Pariin otteeseen toki päästiin yrittämään pelin lopullista naulaamista, mutta yritykseksi jäi. Loppua kohti omaan peliinkin tuli jälleen parempi tasapaino, eikä vierailla loppujen lopuksi ollut suurempia ongelmia istua johtonsa päällä ja näin tuikitärkeät pisteet pakattiin kiihkeiden loppuhetkien mukaan kotimatkalle lukemin 0-2.

Pitkän kuivan kauden jälkeen ja lähtökohtiin nähden voitto maistuu. Sen näki myös pelin jälkeisissä koppibileissä. Ensimmäisen jakson tekeminen miellytti erityisen paljon etenkin siksi, että pelisuunnitelmassa toivottuja asioita näkyi kentällä paljon. Toinen puolisko oli jälleen askel taaksepäin, mutta nollapeli ja kolme pistettä oli nyt se mitä tämä joukkue tarvitsi.

Tärkeä matsi on edessä myös viikon päästä sunnuntaina, kun Menkalaan saapuu vieraaksi toinen tiiviin keskikastin joukkue eli EsPa.