Viimeistä viedään

Reilun neljän kuukauden raju rypistys saa tulevana lauantaina päätöksensä, kun A-junnujen SM-karsinnoissa pelataan vihoviimeiset kierrokset. B-lohkossa PPJ ja KuPS kisaavat vielä siitä, kumpi saa suoran paikan SM-sarjassa ja kumpi joutuu siitä karsimaan. A-lohkossa tilanne on himpun verran kimurantimpi: nejä joukkuetta (ml. NoPS) on varmistanut paikkansa syksyn huipennuksessa, mutta viidennestä paikasta auringossa ja karsijan paikasta käydään vielä kova kilpailu päätöskierroksella. NoPS viimeistelee urakkansa Kauniaisten keskuskentän tekonurmella, jossa lauantai-iltapäivän ottelua isännöi GrIFK. Huhtikuun alun ensimmäisessä kohtaamisessa Nokialla joukkueet päätyivät maalittomaan tasatulokseen.

"Grani" on yksi niistä joukkueista, joille kaikki on vielä mahdollista.Voitto lauantaina saattaa riittää jopa viiden sakkiin, jos MaPS häviää kotonaan Tikkaa vastaan ja HJS ei voita VPS:aa vieraissa. Ja toisaalta jos MaPS saa pisteenkin ja HJS voittaa, niin kauniaislaisten kausi jatkuu joka tapauksessa Ykkösessä. GrIFK:n kausi on ollut siinä mielessä erikoinen, että joukkoon ei mahdu sen paremmin voitto- kuin tappioputkiakaan. Kertaakaan Grani ei ole voittanut tai hävinnyt kahta peliä peräkkäin. Sen sijaan joukkueesta on muodostunut lohkon tasapeli-automaatti, sillä tasureita vihreävalkoisten saldosta löytyy peräti seitsemän. Jos sama trendi jatkuu loppuun asti, niin voittoa ei ole lauantaina luvassa, sillä edellisessä kamppailussa kaatui Tikka puhtaasti 5-0. Tasapeli ei olisi siinäkään mielessä yllätys, että toiseksi useiten (viisi kertaa) pistejakoon on päätynyt juuri lauantain vastustaja.

NoPS pääsee lähtemään päätöskamppailuun rennosti, sillä kauden päätavoite eli paikka 12 joukkueen loppuhuipennukseen varmistui lopullisesti viime viikonloppuna. Sen verran keltamustallakin on vielä pelattavaa, että pistekin lauantain matsista riittäisi varmistamaan sarjan kolmospaikan ja sitä myötä yhden lähtöpisteen SM-sarjaan. Saman asian ajaisi se, että Ilves ei omassa ottelussaan voittaisi Pori Akatemiaa. NoPS viritteli pelivalmiuttaan torstaina mielenkiintoisella tavalla, kun ohjelmassa oli yhteisjoukkueella seuran B-junnujen kanssa pelattu ystävyysottelu italialaista Citta di Varesea vastaan. Vaikka italiaanot olivatkin parempia lukemin 0-4, oli mahdollisuus kansainväliseen matsiin kuitenkin hieno ja monella pelurille varmasti ainutlaatuinen tapaus peliuralla.