NoPS ja EsPa eivät saaneet paremmuudesta selvyyttä

5.5. NoPS-EsPa 1-1 (0-0)

NoPS:n A-junnut pääsivät lähes kuukauden tauon jälkeen pelaamaan jälleen kotiyleisön eteen, kun SM-karsinta jatkui sunnuntaina Menkalassa. Vieraaksi saapunut Etelä-Espoon Pallo, joka majaili ennen viikonlopun sarjataulukossa seitsemäntenä. Keltamusta puolestaan löytyi sijalta neljä, mutta eroa joukkueiden välillä oli yksi vaivainen piste, joten mukavassa kevätkelissä käyty kamppailu oli molemmille joukkueille erittäin tärkeä viiden sakkia ja suoraa SM-sarjapaikkaa ajatellen. Ensimmäisellä kierroksella Espoossa pisteet oli tasattu lukemin 3-3.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta ja mukaansatempaavaa junnufutista. Etenkin ensimmäinen puolituntinen mentiin jatkuvasti päästä päähän ja paikalle löytänyt satapäinen yleisö varmasti viihtyi Menkalan reunamilla. Heti alkuhetkillä Miro Lahtisen keskitys leijaili ylärimaan ja hetkeä myöhemmin Jari Kikalov pääsi yrittämään, mutta avausosuma jäi vielä haaveeksi. Myös vihreäpaitainen vierasjoukkue kävi aika ajoin testaamassa NoPS-vahti Eemeli Päiviön valvetilaa todeten sen kuitenkin kerta toisensa jälkeen hyväksi. Jakson loppua kohti peli muuttui aavistuksen rikkonaisemmaksi ja toisaalta myös molemmat ryhmät saivat luotua pari pidempää hallintajaksoa. Avausjakson toisen puolikkaan paras tekopaikka avautui Max Siljanderille, joka pelattiin puolittaiseen läpiajoon, mutta hieman pienestä kulmasta lähtenyt laukaus pöllytti vain sivuverkkoa. Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle lähdettiin punomaan uusia juonia maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle tuli paremmin kotijoukkue, joka pystyi luomaan hyvän paineen vieraiden kenttäpäätyyn jakson alkuminuuteilla. 52.minuutilla EsPa onnistui kuitenkin purkamaan paineen ja pääsemään ensi kerran pallolliseksi kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Luvattoman huonosti puolustettu täysin vaaraton tilanne johti lopulta siihen, että palloa kiikutettiin 11 metriin vieraiden rangaistuspotkun merkiksi. Axel Mäkinen jätti Päiviön voimattomaksi painavalla sijoituksellaan ja näin vastoin jakson alkuhetkien pelinkuvaa vieraat siirtyivät johtoon. Tämä kipsasi kotijoukkuetta hetkellisesti, mutta tarvittava apu odotti jo viiden minuutin päässä. 58.minuutilla nimittäin Eevertti Koskinen toimitti pallon vieraiden boxiin ja Kikalov pääsi päineen palloon. Vierasvahdin onnistui torjua ensimmäinen pusku, mutta pallo jäi eloon ja Jari onnistui kuin onnistukin saamaan toiseen puskuunsa sen verran voimaa, että pallo vieri nokialaisittain maaliviivan paremmalle puolelle. Maalit sytyttivät pelin sitten lopullisesti täyteen roihuun ja viimeinen puolituntinen olikin hurjaa taistelua tärkeiden pisteiden kohtalosta. Jälleen palattiin alun hurlumhei-moodiin, jossa molemmat joukkueet saivat mahdollisuutensa koko potin ryöväämiseen. Ajoittain myös otteet kovenivat ja tunteet kuumenivat, eikä vähiten hieman linjattoman tuomaritoiminnan vuoksi. Kotijoukkueen paras tontti voitto-osumaan avautui Jesse Eskeliselle, joka ei kuitenkaan onnistunut Rasmus Seljavaaran poikittaistarjoilusta siirtämään palloa verkkoon. Toisessa kenttäpäädyssä Päiviö sai muutaman kerran venyä oikein kunnolla pitääkseen maalinsa koskemattomana. Lähimmäksi voittomaalia EsPa pääsi lisäajalla, kun kulmapotkun jälkimainingeissa peliväline pamahti NoPS-maalin ylärimaan palaten siitä kuitenkin kentälle, joten kotiyleisö pääsi huokaisemaan helpotuksesta. Päätösvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin kaksi hivenen pettynyttä joukkuetta, joille kovalla taistelulla saavutettu piste alkaa varmasti jossain kohtaa maistumaan ihan hyvältä.

EsPa:n kanssa on väännetty kauden ylivoimaisesti viihdyttävimmät pelit. Vauhtia on molemmissa peleissä ollut vaikka muille jakaa ja tänäänkin maaleja olisi hyvinkin voitu nähdä huomattavasti enemmänkin. Ja vaikka taistelu on ollut kovaa on se ollut myös rehtiä, eikä mihinkään ylilyönteihin ole kummaltakaan puolelta sorruttu.

Sarjataulukon kannalta viikonlopun kierros teki asioista entistäkin mielenkiintoisempia. Pori ja Vepsu saavat rauhassa vääntää lohkovoitosta, kun taas Kirkkonummi on jo jonkun aikaa voinut valmistautua syksyn Ykköseen. Joukkueet sijoilla 3-9 ovatkin sitten kuuden pisteen sisällä, kun pelejä on jäljellä joukkueesta riippuen vielä viisi tai kuusi. Käytännössä jokaisella pelillä on siis jatkossakin suuri merkitys, kun paikasta syysauringossa kamppaillaan.

NoPS:n osalta taistelu jatkuu ensi viikon lauantaina Tampereen Kaupissa, jossa vastaan asettuu kauden toisessa Pirkanmaan derbyssä rakas naapuri Ilves.