Lauantaina Espooseen

P20 SM-karsinta jatkuu NoPS:n osalta tulevana lauantaina, jolloin edessä on sarjan ensimmäinen vierasottelu. Retki suuntautuu Espoon Matinkylään, jossa nokialaisten osalta karsinnan kolmatta ottelua isännöi EsPa. Joukkueet eivät ole aiemmin tällä sarjatasolla kohdanneet, mutta espoolaisilla on iso tonttinsa keltamustassa futis-saagassa. Syksyllä 2022 NoPS nimittäin varmisti ensimmäistä kertaa paikkansa SM-karsinnassa pelaamalla silloin HooGee/EsPa YJ nimellä kulkeneen joukkueen kanssa tasapelin Ikurin ikimuistoisessa illassa. Lauantain matsi Matinkylän tekonurmella starttaa klo 16.00. Sääennuste lupailee pääkaupunkiseudulle lumen, rännän ja veden sekamelskaa, joten toivoa sopii, että pisteistä päästään pelaamaan vähintäänkin tasapuolisissa olosuhteissa.

Viime kaudellakin lauantain isäntäjoukkue tunnettiin vielä HooGee/EsPa-nimellä. YJ sijoittui syksyn Ykkösessä viidenneksi, mutta sai paikan kevään SM-karsintaan täydennysmenettelyn kautta. Nyt pelataan siis Etelä-Espoon Pallon väreissä ja SM-karsinnan alku on ollut keltavihreille hieman hankala. Kolme ottelua ovat tuottaneet yhtä monta tappiota maalierolla 3-13. Ensin VPS haki pisteet Espoosta ja toisella kierroksella MaPS oli kotonaan selkeästi EsPa:aa parempi. Viimeisin kamppailu on reilun viikon takaa ja silloin paikallisvastustaja Tikka oli kotiottelussaan parempi lukemin 3-1. Sarja on kuitenkin pitkä, joten mitä vain voi vielä tapahtua.

NoPS:n startti on ollut päinvastainen, sillä kaksi ottelua on poikinut kaksi niukkaa maalin voittoa. Pelillisesti on kuitenkin oltu vielä kaukana parhaasta ja esim. joulu-tammikuun treenipelien tekemisen tasolle ei ole päästy sarjan alussa kuin hetkittäin. On toki hyvä, että heikommallakin suorittamisella pistepussi on karttunut, mutta missään nimessä siihen ei voi luottaa, että näin kävisi jatkossakin. Niinpä lauantaina onkin tilauksessa kauden toistaiseksi ehjin ysikymppinen. Viime viikonlopun flunssa-aallon jälkeen sairastupa näyttää tyhjenemisen merkkejä, joten ainakin siinä mielessä tilanne on hyvä. Näin pitää toki ollakin, sillä EsPa-peli käynnistää yhdeksän päivän jakson, joka sisältää edustusjoukkueen pelit mukaan lukien peräti viisi ottelua. Rosterin syvyyttä mitataan siis lähitulevaisuudessa ihan tosissaan.