Paluu kotikentälle sunnuntaina

Lähes kuukauden odotus päättyy sunnuntaina, kun keltamustien A-junnut pääsevät jälleen kotoisaan Menkalaan pelaamaan SM-karsinnan pisteistä. Edessä onkin todella tärkeä koitos, kun vieraaksi saapuu sarjassa seitsemäntenä oleva EsPa Espoosta. NoPS on sarjassa kolme pykälää ylempänä, mutta äärettömän tasaisessa keskikastissa eroa joukkueiden välillä on vain yksi vaivainen piste. Kyseessä on siis klassinen kuuden pisteen ottelu, jonka voittaja parantelee huomattavasti asemiaan, kun karsinnan loppusuora on pikku hiljaa alkamassa. Helmikuun lopulla joukkueet pelasivat Espoon Matinkylässä värikkään ottelun, jonka päätteeksi pisteet jaettiin lukemin 3-3. Miten käy nyt, se selviää Menkalan sunnuntai-iltapäivässä klo 13.00 alkaen.

Sarjanousija EsPa:n karsinta ei saanut mitään lentävää lähtöä, sillä neljästä ensimmäisestä ottelusta mukaan tarttui vain juuri edellä mainittu tasapelipiste. Tuon jälkeen täysiä kolmen pinnan potteja on kertynyt mukavat viisi kappaletta ja niiden turvin espoolaiset ovat nousseet taistelemaan tosissaan SM-sarjaan oikeuttavista sijoituksista. Nokian reissulle keltavihreät pääsevät varmasti hyvissä fiiliksissä, sillä viime viikonloppuna kellistyi kiihkeässä paikallisderbyssä Tikka maalein 3-0.

Myös NoPS pääsee pitkästä aikaa tositoimiin voitto alla. Vaikka Kirkkonummella ei parasta keltamustaa nähty, niin lähtökohtiin nähden sekä esitys, että ennen kaikkea lopputulema nostivat varmasti itsetuntoa hankalien viikkojen jälkeen. Pelaajatilannekin on helpottamassa, sillä monta erinäisistä syistä viime viikonloppuna huilannutta pelaajaa on taas kokoonpanossa mukana, joten kaiken pitäisi olla kunnossa paluulle Menkalaan.