Loputon luokkaretki

23.3. VPS J-NoPS 8-0 (3-0)

Varhain lauantai-aamuna oli NoPS:n A-junnuilla aika hypätä bussin kyytiin ja suunnata pistejahtiin kohti Vaasaa. Jalasjärvellä nautitun aikaisen lounaan jälkeen matka jatkui kohti Lemonsoft Stadion, jossa kahdeksannen kierroksen kamppailua isännöi VPS. Molempien joukkueiden alkukausi oli ollut onnistunut, sillä vaasalaiset löytyivät ennen viikonlopun kierrosta sijalta kaksi ja nokialaiset tasapisteissä sijalta kolme. Viime kauden kolmessa kohtaamisessa pisteet olivat menneet tasan 4-4, joten kaikki ennusmerkit viittasivat tasaiseen mittelöön Vaasan iltapäivässä.

Tänään ei tasaisuudesta ollut tietoa ensimmäisen viiden peliminuutin jälkeen. 6.minuutilla nimittäin Eelis Monola sijoitti pallon läpiajonsa päätteeksi varmasti maaliin ja löi samalla alkutahdit keltamustan synkälle iltapäivälle. Takaiskun jälkeen vieraatkin saivat toki muutaman hyökkäyksen tapaisen aikaiseksi, mutta mitään mainitsemisen arvoista näistä ei saatu aikaiseksi. 28.minuutilla Monola hyödynsi vieraiden joukkopyskoosin laukomalla kaukaa toisen osumansa ja hattutemppukin ehti täydentyä vielä ennen taukoa, kun samainen peluri iski 43.minuutilla taukolukemiksi 3-0. 

Puoliajalla NoPS-kopissa pumpattiin uutta uskoa, tehtiin kolme vaihtoa ja lähdettiin voittamaan toista puoliaikaa, mutta tänään kelkka ei ollut käännettävissä. Kuudes minuutti ei ollut ehtinyt täyttyä, kun Olavi Keturi oli ehtinyt toimittaa NoPS-pelaajien suosiollisella avustuksella pallon kahdesti Eemeli Päiviön selän taakse ja peli oli lopullisesti ohi. Loppu sitten lähinnä pelailtiin pois, koska säännöt määrävät. Kotijoukkue kävi aina välillä hyödyntämässä vieraiden koomailut ja onnistui vielä iskemään kolme täysosumaa. Aleksi Effati, Samuel Rinnasto ja Monola vielä neljännenkin kerran pallon NoPS-maaliin ja näin keltamusta joutui kotimatkalle tylyt 8-0-lukemat niskassaan.

Vaasalaisbändi Klamydian tuotannosta löytyy kappale Loputon luokkaretki. Se kuvaa NoPSin Pohjanmaan retkeä melko täydellisesti. Aamu alkoi sillä, että varusteet olivat lukkojen takana ja siitä jatkettiin samaa alamäkeä hamaan päätösvihellykseen asti. Eniten harmittaa niiden muutaman pelaajan puolesta, jotka löivät tänään kaikkensa likoon logon puolesta. Suurin osa tuntui olevan matkalla lähinnä ihastelemassa hienoja puitteita ja nauttimassa pysähdyspaikkojen antimista. Nyt onkin syväluotaavan itsetutkiskelun paikka, sillä tätä menoa erinomainen alkukausi on pian hukattu. 

Pääsiäisen pelitauko tulee keltamustalle hyvään saumaan, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kahteen ehjään treeniviikkoon ja pikkuvammoista kärsiville aikaa hoitaa itsensä pelikuntoon. Seuraavan kerran juhlatamineet puetaan reilun kahden viikon päästä, kun sunnuntaina 7.4. Menkalaan saapuu vieraaksi GrIFK ensimmäisen sarjakierroksen päättävään otteluun.