HJS:n vieraaksi sunnuntaina

A-junnujen SM-karsinnassa täyttyy ensimmäinen kolmannes, kun suurin osa joukkueista pelaa viikonloppuna kevään kuudennen ottelunsa. Sarjan kärkipään kamppailu käydään sunnuntaina Hämeenlinnassa, kun sarjakakkonen NoPS matkaa neljäntenä majailevan HJS:n vieraaksi. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja trendi oli nokialaisittain nousujohteinen: karsinnassa ensin kotona tappio, sen jälkeen vieraissa tasapeli ja syksyn SM-sarjassa sitten kotivoitto. Matsi starttaa Pullerin tekonurmella sunnuntaina klo 14.00.

HJS:n karsinta alkoi varsin tahmeasti, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta se onnistui raapimaan kasaan vain yhden tasapelipisteen Ilvestä vastaan. Kaksi muuta kamppailua tuottivat selvät tappiot. Sunnuntain matsiin HJS pääsee kuitenkin kahden pelin voittoputkessa sillä Tikka kaatui ensin kotikentällä maali-iloittelussa 5-4 ja viime viikonloppuna MaPS vieraissa vakuuttavasti 0-3. Tasaisessa sarjassa kolmen pisteen voitot ovat arvossaan ja heikon alun jälkeen HJS on jälleen taistelemassa tosissaan paikasta syksyn SM-sarjassa.

NoPS:n osalta kausi on saanut lentävän lähdön, sillä viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja tasapeli. Viimeksi kaatui paikallispelissä Ilves ja loppuhetkiä lukuun ottamatta viime sunnuntain esitys oli toistaiseksi kauden ehein kokonaisuus. Parannettavaa riittää edelleen ja sunnuntain matsiin kokoonpano tulee taas elämään erinäisistä syistä johtuen jonkin verran. Täysin iskukykyinen ja voitonnälkäinen ryhmä kohti Hämeenlinnaa sunnuntaina joka tapauksessa starttaa.