Kolmas kerta toden sanoo?

Kaksi kertaa on jo kovasti yritetty, mutta nyt näyttäisi siltä, että keskiviikkona päästään vihdoin tositoimiin. Vierasottelu Espoon Tikkaa vastaan jouduttiin kahteen eri otteeseen siirtämään takatalven vuoksi, mutta huominen sääennuste lupailee sitä, että nyt matsi toteutuu. Eikä mikä tahansa matsi, sillä keskiviikon myöhäisillassa Espoonlahden tekonurmella pelataan koko loppukarsinnan kannalta erittäin merkittävistä pisteistä. Joukkueet ovat nimittäin sarjataulukossa sijoilla neljä ja viisi eli viimeisillä suoraan SM-sarjapaikkaan edellyttävillä paikoilla. 13 kierroksen jälkeen Tikka on kerännyt 20 pistettä, nokialaiset puolestaan yhden vähemmän, joten vähintäänkin kuuden pisteen otatuksesta on kyse. Ensimmäinen keskinäinen pelattiin Nokialla helmikuun lopulla ja silloin keltamusta oli selvästi parempi voittaen lukemin 4-0.

Sarjanousija Tikan karsinnan alku oli muutenkin vaivalloinen sillä neljästä ensimmäisestä pelistä kolme tuotti tappion. Tuon jälkeen kelkka kuitenkin kääntyi ja viidestä seuraavasta ottelusta tuloksena oli neljä voittoa ja yksi tasapeli. Viime aikoina Tikan tuloskunto on ailahdellut melko lailla, sillä hyvää tulosta on seurannut heikompi ja päin vastoin. Potentiaalia kaveriporukasta kuitenkin löytyy yllin kyllin ja jos oranssipaidat saavat hengen päälle, pystyy Tikka haastamaan tässä sarjassa kenet tahansa.

NoPS:n pelillinen ja samalla myös tuloksellinen ilme on viime aikoina osoittanut paranemisen merkkejä. Viiden edellisen ottelun kuntopuntari näyttää yhtä voittoa, kolmea tasapeliä ja yhtä tappiota. Kahdessa edellisessä ottelussa (EsPa & Ilves) on voitu olla kohtuullisen tyytyväisiä pistejakoon, mutta totuus on se, että pelkillä tasureilla paikka viiden joukossa ei aukea, vaan viiteen viimeiseen otteluun on onnistuttava napsimaan myös muutama voitto. Ja ensimmäistä sellaista lähdetään keskiviikkona hakemaan Espoon yövuorosta.