Kuuden pisteen viikko!

19.5. NoPS-HJS 3-1 (2-1)

NoPS:n A-junnuilla pelitahti on ollut viime viikkoina tiukka, sillä omassa sarjassa pelattiin tällä viikolla kaksi peliä ja välissä on vielä jeesattu myös seuran edustusjoukkuetta, joten muutamalle pelaajalle kuormaa on kertynyt viimeiseen reiluun viikkoon vähän turhankin paljon. Rupeama huipentui sunnuntaina Menkalassa, johon vieraaksi oli saapunut HJS Hämeenlinnasta. NoPS oli ennen iltapäivän kamppailua sarjassa kolmantena ja HJS kuudentena, mutta eroa joukkueiden välillä oli vain kolme pistettä, joten äärimmäisen tärkeistä pisteistä Menkalan helteessä sunnuntaina väännettiin. Ensimmäisen kohtaamisen oli vienyt nimiinsä HJS, joten NoPS asteli kotimatolleen revanssi mielessä.

Kotijoukkueen tekeminen on viime aikoina parantunut huimasti ja hyvä oli startti tänäänkin. Heti alkuhekillä keltamusta loi useammankin tekopaikan, mm. Rasmus Seljavaaralle rakennettiin täysin avoin tilaisuus, mutta vielä ei tilastoihin päästy. 14.minuutilla sen sijaan kaikki natsasi ja maali olikin nykyfutista parhaimmillaan: vasen laitapakki Santtu Vasala ajoi laidaltaan vahvast boxiin, pallo kulki parinkin pelaajan kautta oikealla laitapakille Ukko Salolle, joka pamautti vastustamattomasti takanurkkaan. Tämän jälkeenkin pelin hallinta pysyi vahvasti kotijoukkueella ja se loi useammankin potentiaalisen hyökkäyksen, mutta turhan usein viimeiset syötöt jättivät toivomisen varaa ja HJS selvisi vielä säikähdyksellä. Tauon puolivälissä olleen juomatauon jälkeen otteisiin alkoi kuitenkin hiipimään pientä huolimattomuutta ja NoPS ikään kuin kutsui vieraansa peliin mukaan. Muutamat tärkeät puolustusteot jäivät myös tekemättä ja koko alkupelin pitkää palloa viljellyt vierailija pääsi yhtäkkiä mylläämään myös NoPS-muodon sisällä ja tämä alkoi pikku hiljaa aiheuttaa enemmän ja enemmän ongelmia. Kertaallen vieraat pääsivät jo yrittämään kohti tyhjää NoPS-maalia, mutta Salo loisti myös toisessa kenttäpäädyssä ja onnistui puskemalla toimittamaan pallon väljemmille vesille. 33.minuutilla HJS kuitenkin huipensi etsikkoaikansa tasoitusosumaan: hyvän hyökkäyksen päätteeksi Antti Viinikka pelattiin puolittaiseen läpiajoon ja tämä laukoi laadukkaan kudin etunurkkaan ja tasoitti pelin. Kauaa ei kuitenkaan tasatilanteessa ollut, sillä satapäinen kotiyleisö sai uudelleen riemun aihetta jo pari minuuttia myöhemmin. Jonne Rosenberg pelasi kulmapotkun nopeasti Seljavaaralle, jonka tarkka keskitys löysi maalin edustalta Max Siljanderin ja tämä puski kenenkään estelemättä kauden kymmenennen täysosumansa. Jakson loppu oli varsin sekavaa palloilua puolin jos toisinkin, joten vilvoittelutauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Kopissa puhuttiin isoilla alkukirjaimilla puolustuspelaamisen periaatteista ja vaikka rasitus ilmiselvästi näkyi jo monestakin pelaajasta läpi, niin toiselle puoliajalla asteli jälleen päättäväinen kotijoukkue. Hallinta siirtyi jälleen selvästi keltamustille ja paikkoja alkoi syntyä. 55.minuutilla päästiin yrittämään ratkaisua jopa rangaistuspisteeltä, kun Miro Lahtinen kaadettiin boxissa. Vierasvahti Lucas Babbit poimi kuitenkin Rosenbergin rankkarin vasemmasta alakulmasta aiheuttaen samalla TamU:n sopimuspelaajalle ensimmäisen missatun pilkun lähes seitsemään vuoteen. Jatkossakin tekopaikkoja riitti ja mm. Siljander ja Eevertti Koskinen pääsivät yrittämään laatupaikoilta, mutta ilman kaivattua tulosta. NoPS:n tiivistyneen puolustuspelaamisen edessä HJS oli jälleen pakotettu varsin suoraviivaisiin ratkaisuihin, mutta niin vain valkopaidat pääsivät pariinkin otteeseen karkaamaan läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalilla Eemeli Päiviö oli mies paikallaan ja piti kotijoukkueen edellä. Armahtava 3-1-maali näki auringonpaisteen lopulta 85.minuutilla. Hienon hyökkäyksen päätteeksi hyvän taustanousun tehnyt Topias Karjalainen keskitti tarkasti ja pilkkumokasta sisuuntunut Rosenberg niittasi suoraan ilmasta pallon voimalla riman alle. Ehkäpä kauden komein NoPS-osuma tähän mennessä. Lisäaikoineen viimeisen kahdeksan minuutin aikana kotijoukkueella ei ollut isompia ongelmia johtonsa päällä istumisessa ja näin viikon toinen täysi pistepotti irtosi lopulta lukemin 3-1.

Viikko tiedettiin etukäteen kauden toistaiseksi tärkeimmäksi ja joukkue todellakin näytti luonnetta kairaamalla kaikki tarjolla olleet pisteet plakkariinsa. Taistelutahto on tällä hetkellä todella korkealla tasolla ja jokainen on valmis antamaan kaikkensa joukkueelle. Hienoa on ollut nähdä se tapa, jolla jengi on noussut karsinnan keskivaiheen ahdingosta jälleen varteen otettavaksi SM-sarjajoukkueeksi.

Viikonlopun tulokset olivat keltamustalle suosiollisia ja sopivalla ristiin pelaamisella jopa tähän mennessä kerätyt pisteet saattaisivat riittää viiden sakkiin. Siihen ei kuitenkaan voi missään tapauksessa luottaa, vaan pisteitä jahdataan täysipainoisesti myös kolmessa jäljellä olevassa koitoksessa. Niistä ensimmäinen mitellään viikon päästä Porin Urheilukeskuksessa, jonka tekonurmella päästään haastaamaan sarjakärki Pori Akatemia.