Tuplaviikko käynnistyy Tikka-matsilla

Nokialaisia futisjännäreitä hemmotellaan hiihtolomaviikolla oikein urakalla, kun tarjolla on pääsarjafutista jopa kahden matsin verran. Viikko huipentuu kauden ensimmäiseen Pirkanmaan derbyyn tulevana sunnuntaina, mutta jo keskiviikkona keltamusta esiintyy kotikentällään. Vastaan toiselta kierrokselta pakkasen vuoksi siirtyneeseen rästiotteluun saapuu sarjanousija Espoon Tikka. Vieraat löytyvät kolmen pelatun pelin jälkeen sarjataulukon sijalta kahdeksan, kun taas NoPS lähtee kahden kotimatsin viikkoon sijalta kolme. NoPS-Tikka starttaa Menkalan iltavaloissa keskiviikkona klo 19.00.

Espoon Tikka on uusi tulokas pääsarjatasolla. Vielä viime keväänä se jäi Ykkösen lohkossa sijalle seitsemän ja säilyi niukasti kyseisellä sarjatasolla. Syyskierros sujui kuitenkin paljon paremmin ja lohkon nelossija palkittiin paikalla tämän kevään SM-karsinnassa. Vastaanotto uudella sarjatasolla oli tyly, kun avauksessa Pori Akatemia latoi parissakymmenessä minuutissa taululle loppulukemat 3-0. Sen jälkeen Tikka nappasi kuitenkin maukkaan paikallisvoiton EsPa:sta ja viimeksi Hämeenlinnassa se karkasi jo 0-3-vierasjohtoon taipuen kuitenkin lopulta 5-4-tappioon HJS:lle. Espoolaisten kauden avaus on ollut siis vähintäänkin vaiherikas ja mielenkiintoista onkin nähdä, että millainen ryhmä Menkalassa keskiviikkona nähdään.

Kausi on alkanut mielenkiintoisen tasaisissa merkeissä. Ristiinpelaamista on tapahtunut paljon heti kättelyssä ja 3-4 pelin jälkeen yksikään joukkue ei ole enää puhtaalla pelillä, eikä toisaalta myöskään nollakerhossa. Ennusmerkit kovalle taistelulle viidestä suorasta paikasta syksyn SM-sarjassa ovat siis olemassa. Tähän peilaten NoPS:n alku on ollut tulosten valossa oikeinkin hyvä, sillä kolmen pelin jälkeen saldo näyttää kahta voittoa ja viime viikonlopun EsPa-tasuria. Kipukohtia pelaamisesta löytyy kuitenkin edelleen paljon ja niiden kitkemiseksi työnteko jatkuu treenistä toiseen. Ensimmäisestä pistemenetyksestä huolimatta Matinkylän ottelu oli jo askel parempaan ja usko on vahva, että samalla trendillä jatketaan myös tällä viikolla. Pelaajatilanne ei loukkaantumisten ja erinäisten muiden syiden vuoksi ole aivan optimaalinen, mutta onneksi sekä omasta takaa, että seuran B-junnuista löytyy rosteriin tarvittavat täydennykset. Oman hienoutensa keskiviikon matsiin tuo myös alkamisaika. Vaikka Menkalan valaistus on mitä on, niin iltavaloissa pelaamisessa on aina oma hohtonsa. Toivoa sopii, että myös yleisö löytää lomaviikosta huolimatta jälleen pääsarjafutiksen äärelle Menkalaan.