Toinen puolisko starttaa Maskussa

P20 SM-karsinnan toinen puolikas pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. A-lohkossa tilanne on kutkuttava, sillä taistelu viidestä suorasta SM-sarjapaikasta on kaikkea muuta kuin selvä. Pori Akatemia on karannut omille teilleen ja sarjataulukon häntäpäässä MaPS:lla ja FC Kirkkonummella alkaa olla kiire ehtiä junaan mukaan. Muut seitsemän joukkuetta mahtuvatkin sitten yhdeksän pisteen sisään, joten lähes kaikki on tässä vaiheessa vielä täysin auki. Sarjanelonen NoPS:n osalta sarjan toinen puolikas käynnistyy reissulla Maskuun tulevana lauantaina. Joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa helmikuun alussa ja tuolloin NoPS kuittasi sarjapisteet viime hetken osumalla lukemin 2-1. 

Menkalan kamppailun jälkeen MaPS:lta oli lupa odottaa paljon enemmän, kuin mitä sarjataulukko tällä hetkellä näyttää. Maskulaiset ovat sarjassa viimeistä edellisenä ja pistepussiin on löytänyt tiensä vain neljä paunaa. Sarja alkoi kuitenkin mukiinmenevästi sillä kyseiset pisteet ovat peruja kahdesta NoPS-peliä seuranneesta ottelusta, mutta tuon jälkeen vihreävalkoiset ovat poistuneet kentältä tappio niskassaan peräti viisi kertaa peräkkäin. Potentiaalia joukkueessa on kuitenkin paljonkin parempaan, joten mitään helppoa iltapäiväpuhdetta ei keltamustille ole lauantaina luvassa.

Etenkään, kun nokialaistenkaan vire ei ole viime aikoina ollut sieltä parhaasta päästä. Viime sunnuntaina GrIFK-tasuri oli kuitenkin hyvä tasonnosto edellisen ottelun konttaukseen nähden ja etenkin vajaamiehisenä taisteluilme oli taas sillä tasolla, jota tässä sarjassa pärjääminen vaatii. MaPS-ottelu käynnistää kolmen matsin mittaisen vieraskiertueen, joka hyvin pitkälti määrittää nokialaisten mahdollisuudet raivata tiensä toista kertaa peräkkäin SM-sarjaan. Mikäli reissuilta tarttuu mukaan 6-9 pistettä, ovat pullat hyvin uunissa, mutta kolme pinnaa tai vähemmän tekevät urakasta huomattavasti vaativamman. Eletään siis koko sesonkiakin ajatellen mielenkiintoisia aikoja.